Image
Image

Yhteistyökumppaneitamme

Image
Image

YHTEISTYÖSSÄ

Historialliset markkinat 

Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla kohtaavat nykypäivän ihmiset ja itsetehdyt tuotteet vanhan ajan hengessä. Markkinat alkoivat vuonna 1994 järjestetyn Asemies-tapahtuman oheistapahtumana. Vuosien mittaan 1700-luvun markkinat on kasvanut koko maan tapahtumaksi. Tapahtuma on yksi maan suurimmista vanhan ajan markkinoista. Vuosittain markkinoilla on 15000-20000 kävijää. 

Isonkyrön 1700-luvun markkinoiden tuotevalikoimassa korostuvat itsetehdyt tuotteet. Toiminnan arvoja ovat käsityön arvostus ja kotimaisuuden kunnioitus. 

Markkinat järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Markkinoita kehitetään markkinavierailta ja myyjiltä saadun palautteen perusteella. Markkinoiden järjestämisessä uudistutaan ajan vaatimusten mukaan, säilytetään tunnelma ja korkealaatuisuus sekä pidetään edelleen maan parhaan käsityöläisten vanha-aikateemaisten markkinoiden titteli.

Yhteistyön ja talkoon voima 

Markkinajärjestelyt tehdään pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Markkinat työllistävät ja mahdollistavat monen paikallisen yhdistyksen toimintaa tuottaen toimintavaroja mm markkinoiden aikaisina myyntituloina. Mukana toimijoina ovat mm. Isonkyrön Lions Club, Lions Ladyt, maa- ja kotitalousnaiset, Kyrön Voima, metsästysseurat, seurakunnat, Vainion Vesat, Kotiseutuyhdistys, Eläkeliitto, MLL ja 4h sekä Napuen Mamsellit. 

Markkinoiden käytännön järjestelyistä vastaavat:
  • Helena Tuuri-Tammela, puheenjohtaja (puh. 0400667304)
  • Marja Vaismaa, varapuheenjohtaja
  • Keijo Salminen, sihteeri
  • Aino Ikola, rahastonhoitaja
  • Marja Lehtonen
  • Marina Roos
  • Merja Salmiranta
  • Richard Raven
  • Tea Lehtikevari (markkinatutkimus)
Kaikki ei tapahdu itsestään tai pelkästään talkoilla. Tarvitsemme markkinaviikonloppuna tapahtuman ajaksi tekijöitä mm. siivoamaan, kokkaamaan, valvomaan ja vahtimaan. Mikäli sinulla on intoa ja vastuuntuntoa, ota yhteyttä markkinoiden vastuuhenkilöihin tai lähetä www-sivustolta löytyvästä yhteydenottolomakkeesta meille viesti. Mikäli olet kouluttautunut suuren yleisötapahtuman vaatimiin tehtäviin, sinulla on voimassaoleva järjestyksenvalvonta- ja /tai vartijakortti, tai hygieniapassi, ota yhteyttä. 

Vastuullinen toimija

Isonkyrön 1700-luvun markkinat huolehtivat viranomaisvelvoitteista. Haemme asianmukaiset luvat tapahtuman järjestämiselle. Jätehuolto toimii ja roskat päätyvät oikeaan paikkaan. Paikan päällä on myös ensiapupäivystys koko markkinoiden ajan. Järjestyksenvalvojat valvovat, että vieraamme käynti markkina-alueella on vaivatonta sekä turvallisuusmääräyksiämme noudatetaan; ethän tupakoi museo- ja markkina-alueella sekä koirat ovat koiraparkissa. Lisäksi alueen yövartioinnista on huolehdittu. Liikenteenohjaus huolehtii turvallisemmasta parkkeerauksesta sekä mahdollistaa liikenteen sujuvuutta. Zetor Zäföörit kuskaavat parkista perille sekä takaisin. 

Tietosuoja

Yhdistyksellä on ajantasainen tietosuoja- ja rekisteriseloste, johon voi tutustua ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan.